Системна практика с изхвърлянето на огромни количества отпадъци, тормози жителите на квартал „Столипиново” години наред. За поредния такъв случай, сигнализира читател на TrafficNews, който живее на ул. „Сокол” № 9 в район „Източен”.

Мъжът разказа, че е забелязал как пловдивчани масово отиват и изхвърлят отпадъците си на нерегламентираните сметища в района, защото няма кой да ги хване и съответно да ги глоби.

По този повод години наред е било коментирано, да бъдат поставени камери за видеонаблюдение в различни части от района, за да могат да се наблюдават нарушителите, които пристигат с камиони и други превозни средства, превозвайки големи количества боклуци, които изхвърлят.

До този момент обаче няма поставени камери, като това един от големите проблеми, които трябва да реши Общината.

„От този камион изхвърляха стъкла, които при пускането се начупват и всичко става в малки остри парчета, които могат да нарежат някого”, коментира читателят ни.

През изминалата седмица стартира мащабна акция за цялостното почистване на квартал „Столипиново” и поставянето на контейнери за смет. Това се случи след сезиране на главния прокурор на Република България Иван Гешев от жители на Пловдив, като бе разпоредена проверка по реда на надзора за законност, която е била извършена от Окръжна прокуратура-Пловдив.  

След сезирането на гл. прокурор: Разчистват 16 сметища в Столипиново, местните впечатлениМащабната акция по почистването на квартала стартира днес и ще продължи до 26 март

Мащабните действия по разчистването на квартала стартираха на 23 март, като продължиха до 26 март включително. Преди дни директорът на ОП „Чистота“ Димитър Георгиев пък посочи, че са поставени 50 нови контейнера, но проблемът е в малките улички, където не може да влиза специализираната техника.

От предприятието заявиха, че в квартала се чисти 7 дена в седмицата, като само за няколко дни бяха извозени близо 150 тона боклук.

Втори ден продължава мащабната акция за почистването на СтолипиновоДействията стартираха след сезирането на главния прокурор Иван Гешев

Видео: