Втори ден продължава мащабната акция за цялостното почистване на квартал „Столипиново” и поставянето на контейнери за смет. Припомняме, че след сезиране на главния прокурор на Република България Иван Гешев от жители на Пловдив, бе разпоредена проверка по реда на надзора за законност, която е била извършена от Окръжна прокуратура-Пловдив.  

Мащабните действия по разчистването на квартала стартираха на 23 март, като ще продължат до 26 март. Вчера стана ясно, че 16 незаконни сметища са били установени в хода на проверката, която траеше до преди една седмица в Столипиново.

„Акцията я започнахме вчера, продължаваме и през уикенда. Вие сами виждате, че съдовете са празни и ежедневно се обслужват. Всичко е почистено покрай тях, а отпадъците се изхвърлят на сметището в Цалапица”, коментира пред TrafficNews Надя Цветкова - отговорник на OП „Чистота”.

Вчера заместник окръжният прокурор на Пловдив Галин Гавраилов заяви, че проверката показва, че масово контейнерите стоят празни, а боклукът се изхвърля край тях.

След сезирането на гл. прокурор: Разчистват 16 сметища в Столипиново, местните впечатлениМащабната акция по почистването на квартала стартира днес и ще продължи до 26 март

Цветкова отправи призив към жителите на квартала, да изхвърлят упадъка в контейнерите, а не покрай тях, за да се избягва струпването на боклук, което да създава нерегламентирани сметища в голяма част от районите в Столипиново.

От директора на ОП „Чистота“ Димитър Георгиев пък стана ясно, че са поставени 50 нови контейнера, но проблемът е в малките улички, където не може да влиза специализираната техника. В квартала се чисти 7 дена в седмицата, като само за няколко дни са извозени близо 150 тона боклук, заяви още той.

Видео: