Сметище от строителни отпадъци застрашава живота на стотици шофьори на един от изходите на Пловдив. Тухли, камъни, пръст, чакъл и всякакви материали, използвани за строителството са стоварени на по-малко от метър от асфалта на Голямоконарско шосе.

За проблема сигнализираха читатели на TrafficNews, които всекидневно виждат сметището, което се разраства с всеки изминал ден. Купчината строителни отпадъци се намира непосредствено до пътното платно, на булевард „Васил Априлов” 163.

Наш репортер на място се опита да разбере кой и защо стоварва купищата ненужен материал. От фирмите обаче, намиращи се срещу сметището, никога не са виждали самосвали или камиони, разпръскващи въпросните боклуци.  Хората обаче са категорични, че строителните материали са от дълго време там, а почти всеки ден те стават все повече и повече.

Екипът на TrafficNews сигнализира за проблема до ОП „Чистота”. От там веднага назначиха проверка по случая.

„Оказа се, че теренът, на който е сметището е частна собственост. Има и боклуци на общински терен, които веднага ще бъдат отстранени. На собственика е издадено предписание за отстраняване на въпросното сметище. Отново ще издирим лицето, отговарящо за парцела и ще бъде предупреден”, съобщи пред TrafficNews Иван Стоянов, директор на ОП „Чистота”.

Според нашите читатели, сигнализирали за проблема,  сметището е изключително опасно за шофьорите. Особено в тъмната част на деня. Освен препятствие боклуци запрашават асфалта и всичко полепва по автомобилите. Да не забравяме, че това е един от главните входове към Пловдив и всеки гост на града вижда първо сметище.