На тротоара зад блока, не в махалата, а в центъра на Пловдив, от години живущи и "пришълци" завземат пешеходните площи, превръщайки ги в паркинг. Мястото на действието е точно зад търговски център "Гранд", а прилежащата улицата към импровизирания паркинг - "Антон Тайнер".

Читател на TrafficNews.bg изпрати снимки, илюстриращи обострилата се война на "хищника срещу пришълеца", където хищниците са местните узурпатори на паркоместа. Присвояването на терен се извършва по традиционния начин... чрез бутилки, табели, колчета, но и чрез недвусмислени заплахи "Внимание! Гараж! Не паркирай! Вулканизаторът е далече!". 

"Откакто се помня, обширният тротоар към блоковете е окупиран от коли. Не осъждам използването на пешеходната зона, тъй като наистина няма места, но това вече е прекалено. Някой си играе на изпълнителна власт, когато същата... липсва", разказва читателка на TrafficNews.bg, която живее в размирната зона.

Всъщност не един, а цели три вулканизатора са на две пресечки разстояние от фронтовата линия, но заканата звучи доста респектиращо за непознаващи района. Обаче трябва ли да сте стига до услугите им? Пукане на гуми - интелигентната саморазправа на силния в 21 век? Въпросът е кой допуска самозван гражданин да "слага ръка" върху тротоар, да го кръщава "Гараж", че и да отпраща задочни заплахи, към дръзналите да не се съгласят с така наложения ред за домуване на автомобилите.