28-годишна гимназиална учителка по математика е арестувана по подозрение в секс контакти с двама 17-годишни ученици. Хейли Уей, преподавала в гимназия Уестлейк в административния център на щата Тексас, град Остин, бе отведена в затвора в четвъртък, след като на бял свят изплуваха твърдения, че тя е правила секс с ученик най-малко десет пъти, съблазнявайки го по време на християнска образователна програма.

Ученикът, чието име не се съобщава, е споделил пред полицаите, че е спал с Уей през август и септември 2015 година, след което двамата прекратили връзката, защото даскалицата залюбила друг негов връстник, съобщава KUVE, цитиран от Блиц. Другият ученик е разказал как е отишъл заедно с Уей на разходка в гората през септември и е признал, че двамата са се целували в хамак.

Срещу Уей са повдигнати две обвинения в непристойни контакти между възпитател и ученик. Според наказателния кодекс на Тексас, обвиненията включват „сексуални контакти, полов акт, или дериват на полов акт (орален или анален)” с ученик. В случай, че бъде осъдена, учителката може да получи присъда до 20 години лишаване от свобода.

Първият непълнолетен любовник на Уей е казал на полицаите, че е правил „около десет пъти секс” с учителката, след като двамата се запознали на църковно събитие. Уей придружила ученика и семейството му по време на пътуване до Африка, където контактите им продължили.

За непристойното поведение на учителката стана ясно през октомври, когато ученик разкрил в съобщение по телефона на училищната администрация връзката между Уей и ученика. Последвало разследване. Уей е била уволнена в края на октомври.

Още новини четете ТУК

tns.bg