Кафене в Пловдив работи напук на мерките, свързани с COVID-19.  Обектът се намира в подлеза на Централна гара, непосредствено до чакалнята на автогара „Родопи”.

Наши читатели предоставиха кадри, на които ясно се виждат как заведението погазва всяка една наредба на Министерството на здравеопазването. На клиентите се предоставят напитки, а след това се позволява на същите да консумират поръчките на място. Столовете не са събрани, масите също. Така спокойно клиентите си пият кафенце или чай, необезспокоявани.

В същото време прави още нещо впечатление – хората, уловени в кадрите са без предпазни средства на лицата си. Въпросното място се намира на закрито, което е още един показател за нарушаване на закона.

Припомняме, че това не е изолиран случай. TrafficNews показа как ресторант посреща клиенти, които дори не са гости на хотелската част към него.

Напук на мерките! Ресторант работи с клиенти на метри от полицейска приемна и кметствоПерсоналът сам е признал, че сервират на клиенти, които не са гости на хотела