Въпреки наложените противоепидемични мерки, ресторант продължава да работи и приема клиенти. Самият обект дори се намира на 100 метра от приемната на кварталния полицай и кметство.

Заведението е в центъра на село Юндола. То е към семеен хотел, но не работи само с гости на комплекса, а и с външни лица. За това сигнализираха пловдивчани до TrafficNews, които случайно са хванали управата в крачка. Те са уловили в кадър нарушението, като на фотосите се вижда, че на хората без проблем се сервира храна.

Семейство от Пловдив са посетили традиционният пазар в центъра на Юндола. Разхождайки се обаче забелязали пълни маси отвън, а и отвътре в заведението към хотел  „Родопски изгрев”. На пръв поглед всичко е в рамките на допустимото, имайки предвид, че съвсем скоро мерките бяха разхлабени от части и бе дадено право на ресторантите към местата за настаняване да отворят врати. Условието бе единствено гостите на хотела да посещават заведенията.

„Влизайки в ресторанта се оказа, че не само нощуващи в хотела могат да бъдат обслужвани. На масите имаше туристи, които се прибираха от Белмекен. Персоналът бе без маски, без ръкавици, а за дистанция на масите не може и дума да става. В закритото пространство се пушеше на воля, а сметките пристигаха на хвърчащи листове – касов бон бе мираж. Срещу таксата от 50 стотинки за тоалетна получаваш усмивка, но не и касова бележка”, разказват пловдивчани.

Излизайки от обекта, една от дамите е разговаряла със сервитьорката относно мерките.

„Да, работим. Обслужваме клиенти и не от хотела, а и външни”, казало момичето.

Има-няма 50 метра по-надолу от ресторанта се намира полицейската приемна и кметството, които делят една и съща сграда. През почивните дни обаче катинарите бяха щракнати и контрола се оказва – нулев.

Мерките за сигурност на пазара в центъра на Юндола също се оказаха мираж. Търговците на сладка, мед и млечни продукти сякаш никога не са чували за маски или друго средство са защита.

TrafficNews ще предаде сигнала до ОД МВР – Пазарджик.