Навръх Великден жителите на Карнобат останаха втрещени от вида на река „Порой“, която минава през квартал „Красно село“. От няколко дни водата в нея е наситено червена, сигнализираха читатели на Флагман.БГ.

„Това е така, защото по-нагоре каракачани масово колят животни и ги продават в Бургас“, пише Димитър Андонов. Според него, преди Великденските празници търговци на месо са започнали да убиват животни, най-вече агнета, и да ги продават в месарските магазини в Бургас и Карнобат.

„Имат документ за 2-3 агнета само, а всъщност продават по 200“, допълва още мъжът като призовава съгражданите си да не купуват месо от карнобатските продавачи, защото е опасно и убитите животни са с неясен произход.

Специалисти от Агенция по храните в Бургас съветват хората да проверяват сроковете на годност на продуктите, които купуват, както и начинът им на съхранение. При съмнение клиентът има право да поиска документ за произход на съответната покупка, а търговецът е длъжен да му предостави тази информация.

От Агенцията уточняват също, че ще приемат сигнали за нередности по всяко време, като за целта са обявени и горещи телефони - 0700 111 22 за сигнали от компетенцията на КЗП и 0700 122 99 за БАБХ.

ОЩЕ НОВИНИ - ВИЖТЕ ТУК

TrafficNews.bg