Оказва се, че да се включиш в пресечката за летището край Пловдив, намираща се по средата на трасето между областния град и Асеновград, се е превърнало в мисия невъзможна. 

Читателка на TrafficNews.bg сигнализира за абсурдното "обозначаване" на отсечката за аеропорта.

"На главния път, от двете страни на отбивката, има две подигравателно дребни табели на около 500 метра - съответно преди и след трасето за летището. Самото шосе е непрогледна тъма, не свети една единствена лампа, но дори да имаше осветление, табела на самия завой липса. В общи линии колкото и пъти да си минавал оттам, дори да знаеш къде трябва да завиеш, за да се включиш към летището, шансът да видиш пътя е сведен до минусови стойности. Задачата се усложнява допълнително от затворените платна, които непрекъснато лъкатушат - я в лявото, я в дясното. Пак казвам, осветление няма никъде. Регулярно потоците от автомобили биват препращани с временни прегради в насрещното, в своето платно и обратно. Самият път за летището пък е посипан целият в пясък и участъкът до сградата на аеропорта, по който иначе има поставени лампи, тъне в непрогледна тъма. Защо не функционират поставените съоръжения? Ако чужденец попадне тук, по всяка вероятност ще се научи да псува на български. И... едва ли отново ще си причини полет от или до Пловдив", сподели възмущението си жената, на която се е наложило да мине добре познатия път снощи около 18:30 часа.  

Липсата на осветление, на указващи табели и на уместно и безопасно поставени съоръжения за стесняване на пътя, са предпоставки за сериозни пътни инциденти. Шофьорите по трасето привикнаха всяка сутрин да виждат обърнати коли на новоизграденото кръгово кръстовище и в канавките. Катастрофите също за ежедневие. 

Припомняме, че пътят Пловдив-Асеновград продължава да е в ремонт. Всъщност дейностите по реконструкцията му бяха замразени, тъй като все още вървят отчуждители процедури за изграждането на локални. Трябваше пътят да е готов до края на годината, но такива оптимистични хоризонти са все по-малко вероятни. За временната организация на движението отговарят фирмата изпълнител "ИСА – 2000". Пътят, който е част от Републиканската пътна мрежа, се ремонтира по обществена поръчка на Агенция пътна инфраструктура, финансирана по оперативна програма "Региони в растеж". В течение на ремонтите дейности обаче се оказа, че има дейности, които не са предвидени в проекта. Такива са изграждането именно на локалните платна към крайпътни обекти. Така през февруари бе подписано допълнително споразумение именно за тези участъци. В крайна сметка засега целият ремонт, включващ основния договор и анекса, възлиза на 28,8 млн. лв.

Отсечката към летище  "Пловдив" пък се стопанисва от Община Родопи. Кметът на Пловдив Иван Тотев няколко пъти е коментирал темата, като намеренията на районната администрация са да търси начин отсечката да премине под нейно управление.