Миризма, постоянна употреба на алкохол, скандали и куп други абсурди могат да се забележат всекидневно на пазар, намиращ се в квартал Гагарин на ул. „Огражден”. Живеещи в районна, както и пловдивчани, които изкарват хляба си на въпросното място, са пропищели от голяма група бездомници, които перманентно отпочиват и попийват  на мястото пригодено за продажба на различни продукти. TrafficNews получи няколко сигнала относно казуса, като читатели разказват за ужасните картини, на които се натъкват всекидневно.

По думите им, въпросните групички са превърнали мястото в собствен „имот”, в който уринират (пред всички хора), пият алкохол, спят, създават шум и дори продават спиртни напитки незаконно. От справка на медията ни става ясно, че пазарът всъщност  е частен и въпреки това, нищо не може да спре алкохолните събрания.  Това продължава от дълг период, а многократни посещения на различни институции също не успяват да спасят търговския район, а напротив, групата всеки ден се сдобива с нови членове.

Безсилието на живеещи и работещи на мястото ги е накарало да направят и канал в YouTube под името „Канала на пазара в кв.Гагарин”, в който публикуват различни хумористични видеа, показващи  ситуацията.  От качените клипове може да станете свидетели  на безобразно и  неадекватно поведение, дължащо се на големите количества изпит алкохол. На някои кадри се вижда как между мъжете възникват и физически скандали, въргалят се по земята и дори прекарват нощите на пазара.

Търговците отварят сергиите с риск да се натъкнат на спящ мъж в щанда им. Това далеч не са единствените проблеми. Скитниците  създават и шум, който пречи на живеещите в близките кооперации, пускат силно чалга, с която огласят района.

 

"Положението е ужасно, постоянно идва полиция и дори това не ги плаши. Лягат, стават, въргалят се, простират си бельото, а да не говорим и за шума, който предизвикват. Лягат на стълбите пред близките магазини. От Ютуб канала може да се види колко е страшно положението,", разказа читател. 

Вероятно сбирките ще изгонят и малкото останали хора, които продават своята продукция на пазарчето.

След като се свързахме с ОД МВР- Пловдив, те заявиха, че многократно са посещавали адреса след сигнали и скоро мъж е бил арестуван защото е търгувал незаконно със спиртни напитки. Промяна обаче няма, и въпреки, че бива изгонена, групата отново се завръща на позиция след като полицаите напуснат мястото. TrafficNews се свърза и с зам.-кмета по “Обществен ред и сигурност” Йордан Ставрев, който заяви, че ще изпрати патрули, за да направят проверка. Той апелира гражданите да адресират сигналите и до тях, за да се вземат нужните мерки.

TrafficNews ще продължи да следи развитието на случая!

Видеа от Ютуб канала: