Кучешка площадка в Пловдив продължава да изглежда тотално занемарена. Това твърдят читатели на TrafficNews, които живеят в район „Централен”, а въпросният терен се намира непосредствено до надлез „Родопи”. Преди един месец отново публикувахме материал по темата, като видимо оттогава промяна в състоянието на кучешката площадка няма.

Тогава стопаните на четириноги в района се свързаха с медията ни, за да изкажат възмущението си от цялостното състояние на площадката. Настилката е съсипана, има множество остри камъни и висока растителност, която естествено създава опасност за нашествие на кърлежи, разказаха читателите ни.

„Изграждането на кучешки площадки в града ни е страхотна инициатива, но нека след като се откриват такъв тип терени, те да бъдат поддържани и да не се занемаряват, защото иначе използването им става невъзможно. Прилича на лунен пейзаж”, коментират стопаните на четириноги, които добавиха, че нито тревата се коси, нито кошовете за смет се разчистват по две-три седмици.

Жителите твърдят, че няколко пъти са подавали сигнали до Община Пловдив за състоянието на кучешкия парк, но промяна в състоянието на терена не се забелязва. Видимо е, че един месец след публикацията ни, промяна отново не се забелязва.

Пловдивчанин: На луната ли съм или на кучешка площадка?Стопани на четириноги са възмутени от състоянието на кучешки парк в Пловдив