Кучешка площадка в Пловдив е тотално занемарена. Това твърдят читатели на TrafficNews, които живеят в район „Централен”, а въпросният терен се намира непосредствено до надлез „Родопи”.

Стопаните на четириноги в района се свързаха с медията ни, за да изкажат възмущението си от цялостното състояние на площадката. Настилката е съсипана, има множество остри камъни и висока растителност, която естествено създава опасност за нашествие на кърлежи, разказаха читателите ни.

„Изграждането на кучешки площадки в града ни е страхотна инициатива, но нека след като се откриват такъв тип терени, те да бъдат поддържани и да не се занемаряват, защото иначе използването им става невъзможно. Прилича на лунен пейзаж”, коментират стопаните на четириноги.

Жителите твърдят, че няколко пъти са подавали сигнали до Община Пловдив за състоянието на кучешкия парк, но промяна в състоянието на терена не се забелязва.

„Нито тревата се коси, нито кошовете за смет се разчистват по две-три седмици. Ежедневно минаваме от тук и сме категорични, че не се поддържа”, споделят още читателите ни.