Читател на TrafficNews.bg се свърза с редакцията ни, за да сигнализира за "находка" в сока си. Александър Каркелов разказа, че всеки днес пие компот от малини Ot Mazzeto и днес също не пропуснал. При разклащане обаче установил, че нещо дрънка и започнал да излива сока в купичка. След малко стигнал и до източника на странния звук - издължено кръгло късче, което според нашия читател е стъкло.

"Проблемът  е, че това парче стъкло не е от моята бутилка, а е налято със стъклото, което ме навежда на мисълта, че ще има парчета стъкла и в други бутилки. Искам да се замислите какво щеше да бъде моето състояние в момента, ако бях погълнал това стъкло (сигурно нямаше да съм жив ), а дори не искам да си помисля, че това може да се случи на дете! Много съм притеснен, че все още в 2018 година се случват такива неща, а все пак пия компот за 1,80 лв. 330 мл и си мислех, че това е качествен продукт и не би могло да ми навреди", пише читателят ни и изпраща видео от инцидента. 

Репортер на TrafficNews.bg се свърза с фирмата производител "Биоплод", от където обясниха, че Александър също ги е потърсил, за да им поиска финансово обезщетение. Потърпевшият провел разговор с търговския директор, който от своя страна предложил на мъжът да заповяда намясто, да донесе бутилката и стъклото, за да може да се провери какво представлява намереното парче и да се разследва как може да е попаднало в сока.

Мъжът обаче обяснил, че само бутилката е у него - не и "находката". От фирмата дадоха ясно да се разбере, че няма как да предприемат каквото и да е, ако не се изясни какво е намереното парче и откъде се е появило, а освен това обясниха, че доказателства липсват, че то е открито именно в сока.

"Има и недобросъвестни клиенти и когато няма доказателства, ние няма как да реагираме. В никакъв случай не твърдим, че човекът срещу нас е такъв, но няма как да знаем без да ни покаже парчето. Имаме отдел за качество, който упражнава стриктен контрол. Не е невъзможно да се случи инцидент, но той би бил изключение", категорични са от фирмата производител.