Няколко магазина в града осъмнаха омазани с червена боя. Витрината на един от най- оборотните магазини за прясно месо в квартал "Гагарин" , този на Месокомбинат Асеновград на ул. Брезовско шосе, е залята с червена боя.

Рекламните винили на супермаркета също са съсипани. Охранителните камери на магазина са запечатали нападението.

Те показват как двама мъже с черни маски и ръкавици плискат с боя по търговския обект. 

По същото време е атакуван и магазина на "Попов" на Коматевско шосе. Върху витрината с червена боя е изписано "Убийци жескоки". Съседен магазин за яйца на едро също е "украсен" с червен спрей , а хулиганите , които са се трудили там през нощтта , уведомяват минувачите, че "Яйцата са жестокост". 

Обект на нападение е станал и магазинът за месо на улица "Богомил" в центъра. 

Предполага се , че нападенията са извършени почти едновременно, което означава, че в групата, която е отправила "посланията" има координация и действията им са планирани. 

Нощните акции очевидно са с препратка към организацията на веганите, които през последните месеци демонстрират не само  крайни убеждения, но и действия. След като в пловдивския парк "Лаута" бяха разрушени няколко барбекюта, лидерът на организацията Никола Донев , заяви че "разрушаването на такива символи на жестокостта като барбекютата, в които са се печали трупове на животни, е нещо хубаво. Това е все едно да се разрушат барбекюта, в които са се изпичали трупове на хора. Убийството на животни е равносилно на убийството на хора".

Млечните продукти са изнасилване, яйцата са кражба, пчелните продукти са убийство и изнасилване. Вегетарианството не е достатъчно“, заяви в последствие веганът  Донев. Той разкри основните цели на веганите. 

Едната е дългосрочна и ще отнеме  200 години, но те са готови да чакат. Според веганите до тогава целият свят ще спре да яде месо и да използва всякакви животински продукти.

Втората им цел е  в рамките на няколко години те да сформират  своя партия, защото смятат, че така ще имат по-голямо влияние над хората и ще могат по-добре да разпространяват идеите си.

„Животните живеят в робство, ние ги експлоатираме за месо, за всякакви хранителни продукти, за езда, кучешки впрягове. Ние просто сме ги поробили. Месото е убийство, убиваме животните, за да станат месо", казва Донев.

Никола Донев е категоричен, че хората и животните трябва да имат равни права." Убийството на животно трябва да се наказва, както се наказва убийството на човек , твърди той.