Там, където едни полагат усилия, други най-безцеремонно рушат. Мърлячи изхвърлиха непотребни вещи и боклуци насред парк "Лаута" в Пловдив. Боклукът е на метри от мястото, където само преди няколко дни кметове и спортисти засадиха нови дървета.

Край една от пътеките в парка репортер на TrafficNewS.bg засне захвърлени стар юрган, бутилка от бира, украшения за коледна елха, дори и капак на тиган. Боклуците са разхвърляни из растителността и се набиват на очите на всеки, решил да се разходи или потича из природния кът.

Фрапиращата немарливост и наглост на изхвърлилите ги се засилват още повече от факта, че на по-малко от  20 метра от мястото, на което са изхвърлени ненужните вещи, има големи контейнери за боклук. Но изглежда за нарушителите е било по-лесно да изхвърлят боклуците си насред тревата.

Докато еднодневни кампании се опитват да научат обществото ни да цени природата на страната, продължават да се срещат хора, за които опазването на околната среда е безсмислена шега; тема, която те не разбират и която не касае за тях.

Още новини четете ТУК

TrafficNewS.bg