Какви ли не неща може да види човек по българските пътища. На някои от тях дори не можем да повярваме, дори ако са пред нас или на снимка. С това са се сблъскали читатели на TNS.bg, които ни изпратиха любопитни кадри. 

На тях се вижда как от един от прозорците на автомобил с ямболска регистрация се подава глава на пони. Първоначално хората помислили, че в колата има кон, но осъзнали, че автомобилът е твърде малък за голямо ездитно животно и вероятно в задната част на колата е настанено пони. Изненадата им от видяното обаче не била по-малка - главата на понито стърчала през прозореца на возилото, а студеният вятър веел гривата му.

Снимките са направени в Ришкия проход на 29 декември по обяд. Това, което се вижда е колкото нелепо, толкова и нередно. В заповед на Министерството на земеделието и храните и Българската агенция за безопасност на храните е посочено, че еднокопитни животни (коне, понита и др.) не трябва да бъдат транспортирани по начин, който може да им причини страдание, а превозното средство трябва предварително да е одобрено за превоз на такива животни.

Оставяме на всеки от вас да прецени дали в случая има нарушения и дали един случай, който по принцип би предизвикал само смях и удивление, не показва и едно крайно нехуманно ни отношение към животното. 

Още новини четете ТУК

TNS.bg