Популярният бургаски кримигерой Симеон Стоянчов - Малката Рижа се сдоби с ново обвинение. Районна прокуратура-Бургас внесе в съда обвинителен акт за хулиганска проява при опасен рецидив по случая от края на 2014 г.

Тогава Рижата, докато бе конвоиран за поредното си дело в "Съдебната палата", показа неприлични жестове „средни пръсти” с двете си ръце и отправил обидни думи „шибаняри”, „паляри” към присъстващите представители на медиите. Рецидивистът обаче не спря до тук удари с крак фоторепортера на вестник „Черноморски фар” Борислав Пенков. С действията си той причинил лека телесна повреда на Пенков и щета на стойност 174 лв. на фотоапарата му.

Симеон Стоянчов е осъждан многократно - до момента общо седем пъти. Деянието, за което е обвинен, е извършено, докато същият е конвоиран от служители на ОД „Охрана”Бургас от сградата на ареста до сградата на Съдебната палата по насрочено съдебно заседание за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража” по друго дело срещу Стоянчов, коментират от прокуратурата.

Разпитан в хода на досъдебното производство обвиняемият се е възползвал от правото си да не дава обяснения. Фактическата обстановка се установява от свидетелски показания, експертизи и други доказателства, съобщ флагман.бг. За престъплението, в което е обвинен Стоянчов, се предвижда наказание от една година до шест години лишаване от свобода.

В момента Стоянчов се намира в затвора Бургас, където изтърпява наказание лишаване от свобода.

снимка: aragency.bg

TrafficNewS.bg