Дрифтаджия получи солена глоба и наказание, след като бе хваната по време на гонка на „Кукленско шосе“ в Пловдив. Шофьорът се опита да обжалва наказанието си пред Районен съд в Пловдив, но магистратите не приеха доводите му и потвърдиха глобата и наказанието.

Пловдивчанинът бил спипан от полицаи на 12 март 2017 година, които получили сигнал за незаконни гонки на „Кукленско шосе“. Когато пристигнали униформените, видели струпани автомобили и шофьори на място, някои от които били започнали да се състезават, а други само наблюдавали. Като видели униформените, участниците се разбягали, а патрулката успяла да препречи пътя само на водач на мерцедец. При последвала проверка, полицаите установили, че той е без колан, както е и с изключени фарове, за да прикрие номера на автомобила си. Те му съставили акт за въпросните нарушения.

Водачът бил наказан с глоба от 3000 лева заради гонката, както и да плати съответно сумите от 50 и 20 лева заради липсата на колан и изключени светлини. Освен това му е отнета книжката в период от 12 месеца, както и  6 контролни точки от талона.

Решението подлежи на обжалване в 14 - дневен срок от съобщаването му на страните пред Административен съд- Пловдив.

Снимка: Илюстративна