Пловдивчанин паркира лъскавото си Ламборгини върху пешеходната алея по бул. „Марица – Север“. За нередността сигнализираха будни граждани, които съзряха в ситуацията двойни стандарти.  

Всъщност пътното платно позволява паркиране. То попада в обхвата на Синя зона, която обаче е пренебрегната от водача. Причината за това остава неясна, но странно би било шофьорът на Ламборгинито да иска да спести пари.

Граждани посочват още, че за инспекция по булеварда е преминал екип на Общинско предприятие „Паркиране и репатриране“. Служители разлепили глоби, но скъпото возило пропуснали, обяснявайки, че „не е тяхна работа“.

Пред TrafficNews дежурният от „Паркиране и репатриране“ поясни, че в правомощията на служителите им влиза санкционирането на нарушители на синя зона, които са върху пътното платно. По регламент глобяване на тези, които наришават ЗДП, не били техен ангажимент, допълниха оттам.

Сигналът препратихме и до Общинска полиция, които поеха ангажимент да изпратят екип на място. Ако той установи нарушение, колата ще бъде вдигната с паяк.