Пловдивчанин, извършил поредица от нелепи кражби, е задържан след седмица издирване, съобщиха от Районното управление на МВР в Чепеларе.

Казусът започва на 5 декември, когато в ранните часове на деня е постъпил сигнал, че между 23.00 ч. предния ден до 06.30 ч. на следващия от стопанска сграда, намираща се в чепеларското село Хвойна, е извършена кражба на теле с тегло около 350 килограма. Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група, която разговаряла със 61-годишния собственик.

По случая е извършен оглед и е образувано досъдебно производство, като униформените започват да вървят по следите на извършителя. Междувременно е регистрирана още една кражба в същото населено място. От незаключена ракиджийница, собственост на ПК "Обединение" - с. Хвойна, липсвали 150-литров казан за изваряване на ракия, шапките на два казана, един охладител и две лули. Така разследването по случаите продължава около седмица, когато полицейски следови кучета откриват откраднат казан за ракия в Хвойна.

Установено е, че престъпленията са дело на 59-годишен пловдивчанин с инициали Н.Б., който е проникнал в незаключена ракиджийница преди няколко дни, изнесъл оборудване и го скрил. Едва сега той се върнал да си прибере "плячката", като причината за забавянето е друг "удар" на мъжа, присвояващ чужди вещи, а именно на огромното домашно животно. Когато разбил казана, пловдивчанинът извел от обора 350-килограмовото теле, а след това го извозил, заклал и разфасовал.

За казана и приспособленията обаче нямало място и се принудил да го скрие и маскира с клони. Полицията обаче го усетила и арестувала в района на село Бачково. С помощта на кучета казанът на кооперацията е открит в гората.

Снимката е илюстративна!