Млада пловдивчанка се обърна към редакцията на TrafficNews.bg от името на няколко майки. Поводът е станалата вече традицонна борба между "кучкари" и майки с деца. Борба, която напоследък в Пловдив се превръща във война. Да се противопоставят домашните любимци на нашите деца, е меко казано неправилно. Уж обичаме и кучетата, и децата, а някак си не можем да ги съчетаем. Особено когато става дума за хигиена...

Ето какво ни пише нашата читателка:

"Става въпрос за нашите деца, които всеки ден играят в парк, служещ за тоалетна на много кучета, стопанисвани от безхаберни и нагли лица! Откакто се затопли времето, всеки ден, преди да пуснем децата да си играят на воля, пързо започваме да събираме изпражнения от пясъка за игра и площадката.

Дори днес един от стопаните съвсем спокойно доведе кучето си да се изходи до децата ни, защото, цитирам: „Той (кучето) така е свикнал, това е неговото място за изхождане".

Въпреки многократното убеждаване на господина да изхвърли „подаръка за децата ни" и да не води животното повече в парка за игра и отдих, той категорично заяви: „Нищо няма да изхвърлям и няма да променям навиците му!".

В случая казусът като че ли е ясен. Детската площадка с пясъчника е за ДЕЦА. Конкретно тази детска площадка се намира в Кючука, на ул. Петър Васков №3 (зад блока). За КУЧЕТАТА си има кучешки площадки, както и места за разходка на животни. Недопустимо е домашни любимци да бъдат пускани да си вършат естествените нужди в пясъчниците за деца. В нормалните държави за това глобяват - и то солено. Глобяват и за непочистено след кучето - където и да е това.

Така че ще си позволим да дадем два съвета. Един на стопаните на кучета и един на майките. Първите да преустановят незабавно разходките на своите любимци на детската площадка! Без уговорки и смешни мотиви като "то така е свикнало"! А майките - ако забележат, че все пак това продължава, нека да заснемат и стопаните, и кучетата им. И да ни изпратят снимките. А ние ще ги изпратим на Общинския инспекторат. 

Ето и първите снимки, направени от нашата читателка по наша молба. Това е стопанинът на кучето, който няма намерение да променя навиците му. По-скоро да променя своите навици, т.е. да води любимеца си да ака на детската площадка.

Крайно време е всеки да си знае гьола (площадката)...