Дезинфекция, дистанция, дисциплина – трите популярни Д-та на д-р Тодор Кантарджиев и постоянните призиви за отговорно поведение бяха тотално забравени и пренебрегнати в Пловдив.

След като цял ден се извиваха огромни опашки, а хората се блъскаха един друг в  хранителните хипермаркети, една снимка от „Джъмбо” сложи всички в малкия си джоб. Популярният магазин за коледна украса, подаръци и домашни потреби буквално се пука по шевовете.

Очевидно коледното настроение и украса са в пъти по-важни да спазваме мерките от здравното министерството. Неведнъж здравният министър е казвал, че държавата не може да контролира всичко и се разчита на отговорното поведение на хората. Управата на самия магазин пък изглежда също не се притеснява да спазва правилата, спуснати от Областния кризисен щаб – допускане до 100 души наведнъж в голям хипермаркет.  Вероятно глобите ще бъдат с охота платени, ако има такива, предвид оборота, който ще направи хипермаркета.

Всичко това води и до логичните въпроси защо бяха затворени моловете и ресторантите, при положение, че от отворените обекти, които не са за стоки от първа необходимост, не изглеждат особено сигурно място.

Истерията продължава! Отказаха пос терминалите в голям хипермаркет в ПловдивЦял ден се вият опашки в големите хранителни магазини