Пазаруване, като за последно! Огромните опашки продължават да се извиват в големите хипермаркети в Пловдив. От сутринта в Лидл, Кауфланд и другите големи магазини има стълпотворение на хора, ден преди 6 декември – Никулден.

Почти никъде не е осигурен т.нар. пропускателен режим, който се въведе в Пловдив още на 17 октомври. Тогава Областния кризисен щаб въведе ограничение в магазините за определен брой хора на квадратен метър, като за най-големите вериги броят на хората вътре не можеше да надхвърля 100 души

Освен блъсканицата в магазина на „Лидл” на бул. „Източен” пос терминалите също отказаха. Не е ясно дали проблемът е само в този магазин, или в цялата система. През март по време на първите ограничения отново имаше срив в цялата система на банковите институции, заради претоварване.

Заради проблема на касите се извиха големи опашки, като служителите казват, че системата не им работи. Ако хората не разполагат с пари кеш, те биват връщани. Някои връщат част от стоката, а други звънят на близки да им донесат пари.

Опашки се вият пред магазините в Пловдив, а вътре – фрашПловдивчани пазаруват в съботния ден, зареждат се с риба за празника