"Пушенето забранено!". Подобни табели, били те с надписи или с илюстрация, ни посрещат във всеки автобус на градския транспорт. Точно заради това прави двойно по-лошо впечатление, когато служители на транспортните фирми нарушат правилата, наложени от собствените им шефове.

Такъв е случаят с кондукторка на автобус в Пловдив, движещ се по линия №16. Читател на TrafficNews.bg разказа, че жената най-спокойно си е запалила цигара, въпреки присъствието на пътниците и пред очите на всички тях. Освен това жената се държала троснато и през цялото време говорила по телефона.

"А уж сме Европейска столица на културата...", коментира читателят ни, който заснел нарушението и автобуса. Обяснява, че всичко се случило около 17:20 ч. при комплекс "Южен Полъх" в Кючук Париж.

Свързахме се с фирма "Меритранс", която обслужва линията, за да извършат своя проверка. Неин представител малко по-късно ни уведоми, че е установено коя е кондукторката. Не само тя, но и шофьорът ще получат дисциплинарно наказание. В случая са нарушили основни трудови правила, под които са се подписали още когато са започвали работа.

Вижте още случаи от нашата рубрика "Бай Ганьо в рейса" ТУК