За опасно кръстовище в пловдивския район „Южен” сигнализира читател на TrafficNews.bg. По думите му почти ежедневно там се разминава на косъм от опасен инцидент. Проблемното кръстовище е на „Македония” с „Даме Груев. Парадоксът там е, че има светофарна сигнализация за пешеходци, но липсва пътна маркировка. Това обърква и шофьорите, и пешеходците. Колите често се засилват при завои към Бетонния мост, тъй като не виждат, че оттам е позволено за пешеходци.

На снимките ясните се вижда как майки с колички правят маневри между автомобилите, а самите коли спират там, където трябва да минават пешеходците.

Свързахме се и с новия районен кмет на „Южен” Борислав Иначе, за да му предадем сигнала. Той заяви, че ще сигнализира веднага на ОП „Организация и контрол на транспорта”,  които се грижат за пътната маркировка в Пловдив.

 

TrafficNews.bg благодари за активното гражданско отношение на всички читатели, които ни изпращат снимки и видео на нередностите.

Ако и вие имате снимки, видео или информация за каквито и да било нарушения – изпращайте ги на имейл:redaktor@trafficnews.bg.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg