Водач с несъмнено запомнящия се рег. номер РВ АУУУУУ е засечен от движещи се по АМ "Тракия" да шофира доста фриволно. Същият този водач е засечен и от екип на Европейския център за транспортни политики, пак на магистрала "Тракия", където 
между 140 и 160-ия км е направил безброй нарушения, пише GlasNews.bg
 
За това сигнализира експертът от центъра Диана Русинова:
 
"Най-фрапиращите бяха осемте пъти изпреварване отдясно и петте пъти изпреварване през лентата за принудително спиране (аварийна лента)", уточнява Русинова.
 
Според нея екипът й, който също има запис от видеорегистритора си, е подал сигнал за опасното поведение на водача. "За съжаление от ОД МВР Стара Загора не успяха да реагират, изобщо, и така и не го санкционираха", уточнява експертът. И пита:
 
"Та питам сега, според Вас това редно ли е? Не коментирам водача на немски автомобил от турски произход, пътуващ за Турция, който си кара спокойно в лява лента, което също не е редно, тук коментирам това дали е безопасно да се изпреварва отдясно и през аварийната лента?"
 
На въпроса й побързаха да отговорят потребители в социалните мрежи, където Русинова публикува видеото:
 
"Не е нормално, но всички знаем, че в България няма закони, не се спазват ограничения, пътни знаци. Нищо не се спазва. Полицаите си спят някъде на сянка и така.
 
"Ами хубава регистрация и кола - явно е, че се знае на кого е. Може би затова и не са реагирали. Законите са писани за едни, а за другите са поправки и изключения. (Лични расъждения)"
  
"То друго нормално обяснение май няма. Съмнява ме всички да са по “горещи” следи и други мероприятия…"
 
"Обикновено реагират много бързо, но в случая, възможно е и да е заради собственика на колата, все пак не на всеки се дава номер РВ АУУУУУ", уточнява Русинова, която също има подозрение, че собственикът на въпросното возило с атракционния номер не случайно не е глобен от ОД МВР Стара Загора.
 
Така ли е? И чий е тогава този автомобил? От любопитство питаме...