Не знам какво се случва в иначе "най-добрия квартал за живеене" - нали така пише в новата сграда на кметството в ЖР "Тракия", но кварталът не е това, което беше допреди по-малко от месец, ни написа читателка на TNS.bg.

"Изхвърлени мебели и дюшеци спокойно пребивават по 2-3 дни около казаните, които пък казани явно "Чистота - Тракия" е решила да събира през ред - два пълни, два празни, два пълни, два празни. Роднина-милиционер, роднина-милиционер.

Машините за боклука или ще минат в пет сутринта и с непоносимия си шум ще вдигнат накрак половината блок и алармите на всички коли, за което се молим пък да спре от години, или - ако минат в нормално време, когато поне малко сме се наспали, ще съберат боклука избирателно, като половината казани остават пълни. Другата половина май остава за следобед? Или за следващия ден, когато вече ще прелива и разни мургавелци ще се гмуркат с главата надолу в казана да търсят съкровища?

Сигурно не им достига техника и персонал, който персонал е изсипан по улиците да пречи. Малките машини, дето уж чистят тротоари и велоалеи, пред очите ми пълзят с вдигнати четки. С тях какво се случва? Пълно е със статии и новини, че ще се купуват нови машини за милион лева, че са спечелени търгове, и т.н. Прах в очите и прах по улиците. "Тракия" е заприличала на кочина.

Не че и ние не сме мърлячи и така и не се научихме да си хвърляме боклуците на определените за това места, а не по калдъръмите като примати, и е редно и ние като граждани да пазим чисто, за да ни е хубаво и приятно. Да не си хвърляме салфетките и фасовете на тротоара, нито торбата с боклук - през терасата. Решаването на въпроса е двустранно - въпрос на елементарно възпитание от наша страна и въпрос на организация и вътрешна хигиена от страна на фирмата за чистота.

За добро или лошо, "Тракия" е наш дом. Нека не го превръщаме в бунище, завършва нашата читателка Ива Атанасова.

Още новини четете ТУК

TNS.bg