Стационарен преносим уред за контрол на скоростта ARH CAM S1, или казано просто - камера на КАТ, се появи на спирка на Карловско шосе, стана ясно от пост на пловдивчанин в една фейсбук група. "Е, редно ли е да я слагат на спирката? Човек не може да влезе на сухо!", написа той в социалната мрежа. Вижда се как камерата е позиционирана вътре в самата спирка, заради което, съвсем естествено, тя не би могла да се използва от хора.

Веднага под поста се заизливаха като днешен дъжд коментарите на пловдивчани - повечето от тях с чувство за хумор, премесено с ирония:

"Чака рейса на сухо".

"Хвърли я на пътя, сигурен съм, че все някой ще я качи!"

"Те не са я сложили на пейката..."

"Застани пред нея!", дава съвет един от потребителите, а авторът на поста му отговаря: "Така и направих, излязоха да ми направят забележка".

А друг съветва: "Съберете се групичка и я качете в рейса, в суматохата, докато слизат и се качват... Като гледам, полицаите си седят на топло в патрулката на паркинга..."

"Трябва сега няколко баби да отидат и да им я сритат, понеже им пречи да се разположат на спирката..."

Ясно е, че триногите, които са на въоръжение от 10 месеца, са доста скъпички - за всяка от тях са платени по около 20 000 евро, и трябва да се пазят. Но дали обществена спирка, чието предназначение е да пази на сушинка хората, чакащи обществения траспорт, е точното място, на което да бъде разположена камерата?...

Как мислите?