Ново нерегламентирано сметище изникна в пловдивския квартал „Кючук Париж” навръх празниците. От няколко чувала с почистени и събрани листа, до камари с битови отпадъци – в това се превърна мястото до трафопост в непосредствена близост до жилищни сгради на бул. Александър Стамболийски 35. За сметището сигнализира възмутена жена живееща в района.

Искам да Ви представя новото сметище в кв. Южен. След изчистване на шумата на тротоарите на бул. Александър Стамболийски 35И , бяха оставени чувалите с боклук, които продължават да стоят на посоченото място повече от месец. Съседите от близките блокове започнаха да си хвърлят битовите отпадъци на същото място, а боклука започна да се множи с всеки изминал ден. Съвсем скоро улицата ще започне да прилича на вонящо сметище. Искам да се види от повече хора и да се вземат мерки, имейл съм писала и до общината”, написа тя до медията ни.

Това не е първото място в града, където се забелязва, че чували с листа прекарват по няколко дни преди да бъдат извозени от почистващите камиони. Често дори се случва събраните боклуци да бъдат разпилени и разхвърляни отново преди да са транспортирани към депата.

От TrafficNews сигнализирахме  ОП „Чистота” и от там отговориха, че сигналът е приет и ще бъде извършена проверка на мястото, а сметището ще бъде почистено. От общинското предприятие заявиха също, че чувалите с листа се събират по график.

Преди дни, след публикация в сайта ни, ОП „Чистота” направи акция в Остромила, където където мъж събираше стари вещи и гнили плодове с месеци. По думите на съседите ненужните боклуци малко по-малко превзеха улицата и колите едва преминаваха. 

Боклуци блокират улица в Остромила, смрад трови пловдивчани от годинаЖител на къща в квартала мъкне чанти и кашони с ненужни вещи

Мъжът, превърнал улица и тротоар в Остромила в бунище, бил агресивен и не давал да се събира боклука ОБНОВЕНА*Ненужните вещи малко по-малко превземат улицата и колите едва преминават