Голяма акция готви ОП „Чистота” в Остромила и по-конкретно пред къщата, където мъж събира стари вещи и гнили плодове с месеци. Както по-рано TrafficNews съобщи, купища боклук превземат голяма част от улица в квартал Остромила, а смрад трови живота на жителите в района.

Атанас Б. живее в къща с брат си на улица „Остромила” 7А. Той се е пренесъл у роднината му преди 1 година и от тогава започват съседските неволи. Освен стара, излязла от употреба кола, пред къщата могат да се открият всякакви вещи – от хартия, кашони и касетки, до кабели, гуми и пластмасарии. Пред дома на Атанас е позиционирано и ръждиво ремарке, което почти не се  забелязва от боклуците.

Пловдивчани разказаха, че ненужните вещи малко по-малко превземат улицата и колите едва преминават. 

Боклуци блокират улица в Остромила, смрад трови пловдивчани от годинаЖител на къща в квартала мъкне чанти и кашони с ненужни вещи

Оказва се, че и друг път служители на общинското дружество са получавали сигнали срещу Атанас. Предприети са били стъпки по почистване на площите около къщата и улицата. Техниката е видяла отпор в лицето на Атанас и брат му, които са проявили агресия спрямо представителите на предприятието. Поради тази причина е потърсено съдействие от другите компетентни по казуса институции.

"В момента подготвяме съвместна акция с кметството в район "Южен" и Общинска полиция, така че нашите екипи да направят цялостно почистване на пространството", увери директорът Димитър Георгиев.

По думите му в "Чистота" са запознати с проблема, но опитите да го решат са срещали съпротива от обитателите на къщата.

*ОБНОВЕНА КЪМ 13:30 часа: Камарите боклуци, струпани на улица в квартал "Остромила", вече са премахнати от екип на "Чистота", съобщи директорът на общинското предприятие Димитър Георгиев.

Акцията по почистването бе осъществена със съдействието на районното кметство в "Южен" и Общинска полиция. Гражданите, замърсили пространството, за пореден път са предупредени да не трупат отпадъци пред къщата. 
 
Георгиев отбеляза, че служителите на "Чистота" са първите хора, които забелязват нерегламентирано изхвърлените отпадъци из града и бързат да ги отстранят възможно най-бързо, но в някои случаи е необходима и помощта на други общински институции, с които е установен добър синхрон.
 
След акцията на ОП "Чистота": 
 
 
Ден преди материалът на TrafficNews: