Купища боклук превземат голяма част от улица в квартал Остромила, а смрад трови живота на жителите в района. За това сигнализираха пловдивчани до медията ни.

От една година те са подложени на всекидневен терор от съсед,  който мъкне чанти и кашони с ненужни вещи.

Атанас Б. живее в къща с брат си на улица „Остромила” 7А. Той се е пренесъл у роднината му преди 1 година и от тогава започват съседските неволи. Освен стара, излязла от употреба кола, пред къщата могат да се открият всякакви вещи – от хартия, кашони и касетки, до кабели, гуми и пластмасарии. Пред дома на Атанас е позиционирано и ръждиво ремарке, което почти не се  забелязва от боклуците.

Пловдивчани разказаха, че ненужните вещи малко по-малко превземат улицата и колите едва преминават.

„Няма да коментирам за миризмите. Всеки ден съседът Атанас ходи в близкия хипермаркет. От там му дават плодове и зеленчуци, които иначе ще трябва да изхвърлят. Той обаче ги трупа пред къщата и те още повече изгниват. Представете си как мирише. Нито една вещ Атанас не внася в къщата, тъй като брат му не дава.  Съседи разказват, че Наско е живял до скоро в Житница, но домът му е препълнен с ненужни вещи и се е принудил да се прибере в града. Налагани са му глоби за това”, разказаха хората от квартала.

По думите им Атанас не е с ментално заболяване, дружелюбен и възпитан. Именно заради това не са влизали в конфронтация със него.

„Говорили сме, молили сме го, но той все обещава да ги почисти и все не го прави. Преди време от ОП „Чистота” бяха сезирани за проблемът и боклуците бяха премахнати. Сега нещата се повтарят. Не знаем към кой да се обърнем, защото при подобни казуси дори съда не може да помогне на хората”, допълва съсед на Атанас. Той визираше случая с апартамента на ужасите в Кючука, където пловдивчани с години водят битка с две съседки.

Ден след пожара в апартамента на ужасите: Опушени стени, разтопени кабели, изгорели врати и тонове боклукВсичко е унищожено, целият ни труд, това разказа жител на улица „Димитър Талев” 51