Пореден абсурд свързан с български продукти, които се предлагат по родните магазини. Става въпрос за телешки салам на фирма КЕН, в чието съдържание потребители са забелязали че пише свинско месо и сланина. Проблемът идва от факта, че продукта е обозначен за телешки, а реално е със друг вид месо. 

"Реших днес да си купя Телешки колбас по препоръки на докторите, които ме оперираха. Според тях, това е едно от нещата, които мога да консумирам. Тук само ще отбележа, че в момента не ми препоръчват да консумирам свинско или тлъсто месо. Речено сторено... Заглеждам се да видя, какво съдържа този препоръчан от докторите колбас в един от големите супермаркети и какво установявам...

Съдържание: Машинно обработено пуешко и/или пилешко месо; свинска и/или пилешка кожа; говеждо месо 8%; вода; картофено нишесте; нитратна сол; соев протеин /соя/; млечна суроватка /лактоза/; оцветители Е 120; консерванти Е 250; антиоксиданти Е 316; емулгатори Е 407а и Е 451i; овкусители Е 621; малтодекстрин, декстроза и подправки.

Не съм много убеден, но мисля че в Зимбабве за такова нещо ще затворят цеха. Никъде в съдържанието не открих нещо общо с телешкото месо. Ако смятат, че говеждото, което е едва 8% е нещо подобно на телешко, да дойдат и да ме убедят. Означава, че близо 92% от "Телешкия колбас" са остатъци от пилешко или пуешко месо, свински или пилешки кожи .

Бре... Мамка му... Поне телешки рога и копита да бяха добавили в съдържанието, щях да го преглътна. За съжаление, този колбас е произведен от фирма в София на ул. "Резбарска"... Не е произведен в някое село или малък град, където на ветеринарните контрольори им е трудно да стигнат и да извършат контрол. Не е трудно и за Комисията за защита на потребителите да ги провери. Какво проверяват и какво контролират не ми е ясно", споделя потребителя на салама.

Ако и вие имате снимки, видео или информация за каквито и да било нарушения изпращайте ги на имейл: redaktor@trafficnews.bg

Още новини от деня ТУК

TrafficNews.bg