Почти година след отстраняването на ВиК авария в Пловдив, мястото в междублоковото пространство на улица „Пазарище” №1 в Пловдив се е превърнало в пясъчник, но не за игра на децата от квартала, а по-скоро за котешка тоалетна.

Сигналът до медията ни идва от жител на въпросната улица, който разказа, че идват екипи, които чистят и поливат дръвчетата в района, но „арт инсталацията” оставена от ВиК си стои непокътната. Притеснението на нашия читател идва и от факта, че преди дни е засякъл двама души, които дори са заровили нещо в пясъчника.

Публикуваме и целия текст от нашият читател без редакторска намеса:

„През миналата есен имахме голяма ВИК авария пред блока на ул. ,,Пазарище" 1. И оставиха пясъчник. Ако това е някаква арт-инсталация в памет на това което се е случило на това място и на дървото което загубихме в битката с това море което се беше образувало, моите уважения, но в момента служи за котешка тоалетна. Днес явно двама души които не успях да видя добре от терасата заровиха нещо там затова реших да ви пиша. Моля да ми помогнете да обърна вниманието на съответните институции които трябва да се погрижат за този проблем и него правят досега. Идват екипи които поливат дръвчетата, чистят около пясъка, защото явно това не е техния специалитет.”

От справка в архивите за планови ремонти на ВиК става ясно, че въпросната авария е от края на месец септември миналата година, като в следствие на аварията е премахнато и дърво, чиято коренова система е пречила за отстраняването на аварията.

„Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – гр. Пловдив уведомява своите потребители, че са стартирали ремонтни дейности по отстраняване на аварията  на ул. „Пазарище“ №1 в гр. Пловдив, но в процес на работа изниква необходимост от премахване на дърво, т. к. авариралия водопровод минава през кореновата му система. Потърсено е съдействието на Кметството в р-н Север, както и на  ОП „Градини и Паркове“ за отстраняване на дървото и аварията ще бъде отстранена в рамките на утрешния ден /29.09.2022г./. Това се казва в съобщението от ВиК, публикувано на 28.09.2022г.

Защо обаче купчината пясък не е премахната и настилката не е възстановена, след като това е задължение на дружеството?

В отговор на този въпрос отправен към ВиК, медията ни получи следния отговор:

Въпросът с извозването и възстановяване на настилката е задействан и е в ход. В най-кратък срок междублоковото пространство ще бъде възстановено в старият му вид.