Пловдивският съд наложи глоба от 1000 лева на 27-годишен мъж от Раковски, за проявена жестокост към гръбначно животно с причинена смърт. Освен паричната санкция в полза на държавата се отнема и едноцевен ловен автомат, марка „Байкал", с който е извършено деянието.

На 2 юни 2015 г. към 22 часа стрелецът бил в района на стадиона в Раковски и след преследване е произвел два изстрела, с които причинил смъртта на бездомно куче. Причината е, че негов приятел го потърсил за помощ, защото животното влизало във фермата му за отглеждане на патици и имал съмнение, че ги нападало. След стрелбата кучето е било открито мъртво от три непълнолетни деца, които по това време били със свои близки.

Младият мъж е освободен от наказателна отговорност , защото не е осъждан и за престъплението, което е извършил, се предвижда лишаване от свобода до три години и в този случай прилагането на чл. 78 А от НК е задължително. Той е признал вината си и изразил съжаление. Определението на съда не е окончателно и подлежи на обжалване.

Снимка: Блиц

Още новини ТУК

TrafficNewS.bg