И тази седмица няма да пропуснем да ви покажем „изцепките на колела”. Нарушенията по пловдивските пътища не спират, а дори стават все по-нагли.

В рубриката ни попаднаха най-фрапиращите случаи през седмицата. В редакцията на TrafficNews.bg бяха изпратени десетки сигнали за просташко отношение на водачите към пешеходци и инвалиди, които са забравили правилата за движение по пътя.

В това издание ще коронясаме царя на пътя или може би е по-правилно да кажем на наглеците. Водач паркира до вече спряла кола и запуши цяла улица. Колата прекара близо два дена в тази си поза.  Въпросното нарушение е извършено на улица „Даме Груев”. Останалите участници в движението са навлизали в насрещното, за да преминат успешно.

 

Друг наш герой в рубриката стана пловдивски джип, паркиран на булевард „Марица”. Паркирането е забранено извън маркираните паркоместа. Превозното средство сериозно е затруднило движението по натовареното трасе.

 

В Кършиякът пък наш читател улови не един,  а цели четири нахалника, окупирали тротоар пред кооперация на улица „Николай Хайтов”. Хората са останали без място за преминаване от така спрелите возила.

 

Ще завършим и с още един пример за показване правата на пешеходците. Кола се качи на целия тротоар и на улица „Д-р Владо”.