Пловдивски видеооператор остави десетки сватбари без филм от сватбата им. За това сигнализираха до TrafficNews младоженци, които са си изпатили и искат да споделят преживяването си, за да предотвратят следващи такива ситуации на двойки, решили да му се доверят.

Двойката, която се свърза с медията ни разказа, че през миналата година са наели Костадин Торков за заснемането на сватбеното им преживяване. Булката разказа, че се познава с въпросния видеооператор от общи познати, като малко преди сватбеното й тържество се е свързала с него, за да се обсъдят условията покрай заснемането и да подпишат договор с „Артесано филмс” ЕООД, която той представлява.

„Когато наближи датата за сватба му звъннах, той се зарадва, каза ми че може и да не успее да присъства той на сватбата, но ще изпрати двама колеги, които да заснемат суровите кадри, които впоследствие да му изпратят, за да сглоби”, разказа потърпевшата булка. Тя добави, че най-големият късмет в случая е бил, че Торков не е могъл да присъства на заснемането на сватбата им, тъй като благодарение на другите двама оператори, сватбарите са получили поне суровите кадри от тържеството им.

Тя разказа, че са извършили две плащания чрез банка, а хонорарът за заснемане на сватбен филм от е от 2000 до 2500 лева. Срокът за получаване на готовите филм и трейлър пък е 45 дни. Сватбата им е била на 2 юли 2022 година, като вече една година двойката не е получила това, за което си е платила.

„В деня на сватбата ни, поддържахме някаква комуникация. Двамата негови уж колеги дойдоха, заснеха сватбата, а впоследствие се оказа, че дори не са от екипа му, а са наети от него. Предадоха му кадрите, тъй като това им е била уговорката и от там нататък този човек изчезна”, разказа жената. Тя допълни, че има и по-прецакани двойки от тях и това са тези, на които самият той е заснел сватбата, тъй като дори и сурови кадри не са получили.

„Започнахме да се събираме двойки, включително и операторите, които снимаха сватбата, тъй като те също не са получили пари за работата си, така че и те са потърпевши”, разказа тя. Оказва се, че явно практиката на въпросния видеограф е да получава парите, но в замяна да не дава нищо.

Пет от потърпевшите двойки искат да заведат дело срещу Торков. Измамените двойки успяват да се намерят благодарение на клипче в Тик Ток, в което друга булка изразява недоволството си от преживяното с този видеооператор.

Нейната сватба е била в края на юни 2022 година, като са ангажирали видеографа още през месец март, подписвайки договор. Крайният срок за изпращане на сватбения филм е бил септември месец, но такъв не получават. През октомври месец започва тя да го търси, чудейки се какво се случва. Торков заявил, че е извън Европейския съюз и спешно се е наложило да го оперират. След време обаче се оказва, че се е намирал в Турция, където са правили ринопластика на жена му, а той я е придружавал.

На 30 декември жената получила съобщение, в което пишело, че до един ден ще бъде изпратен, но уви младоженците за пореден път били подведени. След това Торков започнал да обещава на младоженците, че ще получат в кратък срок филма, но вече няколко месеца по-късно филм продължава да няма.

Медията ни направи опит да се свърже с Костадин Торков, чиято инстаграм страница е "mydearlove.film", за да потърси и неговия коментар по случая, но без успех.

TrafficNews продължава да следи развитието по темата.

Eто и разказът на една от потърпевшите булки:

@bubetovideopodcast Първа част на историята как Костадин Торков ме остави без сватбено видео вече година след дъбитието. #сватба #видео #wedding #weddingvideo #MyDearLove #София #България #сватбеновидео ♬ original sound - Bube.to