Всички шофьори имат един и същи проблем през мразовитата сутрин – предното стъкло на колата е напълно замръзнало.

Хиляди шофьори трябваше да станат по-рано днес в Пловдив, за да се справят  подготвят за снежния ден. Тези, които тръгват на работа с личен автомобил имаха задачата да почистят колите си от натрупания сняг. Не по-малко трудоемко е да изстържат заскрежените от минусовите температури стъкла. Рано сутринта по-организираните пловдивчани успяха да почистят и снега около  входовете на жилищните си блокове, както и да направят пътечки, с които да стигнат по вече почистените улици.

"С този трик веднъж завинаги може да се сложи край на замръзналите стъкла! Гарантирано работи!", съветват в социалните мрежи.

Имаш нужда от:

- спрей бутилка – около литър
- 600 мл спирт за почистване
- 200 мл вода
- няколко капки препарат за миене на съдове

Смеси трите компонента в подходящи количества и ги сложи в спрей бутилката. След това, на сутринта, когато предното стъкло е гадно замръзнало, просто напръскай! Щедро пръскай и остави останалото на силата на физиката.

Заради спирта ледът се топи и чистачките стават лесни за избърсване. Освен това течността за миене на съдове почиства всякаква мръсотия. Така че, мога да ти пожелая само едно: приятно пътуване! Сподели този магичен трик с твоите приятели, всеки има нужда от полезни съвети!

Как Пловдив посрещна ледената сутрин - виж тук:

TNS.bg