Районната прокуратура в Стара Загора се самосезира по публикации в медиите и социалните мрежи за упражнено насилие над диви животни в зоопарка в град.

По случая е образувана прокурорска преписка и е възложено извършване на проверка от полицията.Установят се лицата, упражнили насилие над вълци и тигри, както и самоличността на човека, заснел клип с техните действия.

Припомняме, че роми, сред които и малко дете, целят вълк с камъни през оградата на клетката. Грозната сцена се разиграва в зоокъта в Стара Загора.

Събралата се тълпа явно намира за интересно да се гаврят с животното, вместо да се разходят из парка. Всеки един от тълпата цигани хвърлял камъни по безпомощния вълк. 

На кадрите се вижда и момче, което прескача дървената ограда, приближава се до клетката и започва да я рита.

 Авторът на клипа се е опитал да спре групичката, но единственото, което е получил, била закана за бой.

„Казах им да спрат да закачат животното, защото има закони и е нередно, а те ми викат да не съм бил началник и щяха да ми скочат на бой. За тези няма закони и правят, каквото си искат”, пише Йордан под кадрите.

Коментарите под клипа не закъсняха. Стотици хора осъдиха постъпката на ромите. Някой призоваха за по-скорошно сформиране на зоополиция.

„Интересно, ако вълкът не е в клетката, дали ще хвърлят отново камъни по него. Ако е на свобода, ще бягат към катуните си”, „Отиват да видят зоопарк и мислят, че е като в махалата”, „Къде са институциите”. Това са само част от многото коментари.

За съжаление гаврите с животни няма да спрат, докато полицията не започне да санкционира виновниците за тормоза над животни.


Още новини ТУК

TNS.bg