"На 3 март към 21 часа отидох в бившия магазин "Сара" в "Лазур" да си купя нещо за вечеря", пише бургазлията Камен Тодоров, цитиран от Флагман.

"Цял ден бях работил, едва гледах от умора и бързах да си взема нещо, преди да са затворили. На щанда с пушените колбаси си взех парче варено-пушен свински бут, но ми се стори странно на цвят. Погледнах опаковката, оказа се, че срокът е изтекъл. Оставих го и се загледах в останалите опаковки от бут или бекон. Над половината бяха в срок на годност, а между тях просто стояха други, които бяха стари.

Явно се разчита клиентът да не се заглежда по етикета и така да се отърват от застоялата стока. Не мога да си го обясня по друг начин. Ако е имало стари количества, как върху тях се слагат новите? Няма ли кой да следи кое е в гаранция и кое не е?
Небрежно ли се работи, или е съзнателна измама на клиентите и тези застоели опаковки се слагат вечер, когато всеки бърза, защото ще затварят и купува без да гледа?

По същия начин стояха нещата и при хайвера. Там обаче не можах да намеря опаковка с неизтекъл срок.

И въпреки бдителността ми, пак ме измамиха. Купих си сирене-крема от козе мляко и чак вкъщи видях, че трайността му е изтекла на 12 февруари. Отворих го, миришеше на всикнало.

Там ходят всякакви хора. Пенсионери, които недовиждат, бързащи, които се връщат от работа, деца, пратени да купят нещо. Това ли е начинът този магазин да си пробутва стоката? И кой ще носи отговорност, ако някой получи хранително отравяне или нещо по-сериозно", пита Камен.

Още новини ТУК

TNS.bg