Пловдивчанин се разгневи на масовото неспазване на правилата за движение по пътищата, като обвини за това и служителите на МВР. Според читател на TrafficNews, заснел нарушение на пазарджишки автомобил до Сточна гара в Пловдив, подобни своеволия са причина за високия пътен травматизъм и смъртност в България. Според пловдивчанина полицията не върши съвестно работата си, нито прилага превантивни мерки спрямо подобни нарушители: „Тя не е на пътя, а е в храстите на хранилка“, казва той.

От кадрите му личи, че автомобилът нарушите, движещ се по бул. "Христо Ботев", предприема ляв завой към ул. „Авксентий Велешки“ при червен светофар. Преди това изпреварил колоната от чакащи автомобили от дясната им страна.

Шофьорите в България масово са с диагноза „недосегаем, безсмъртен и неуловим“! Те са и функционално, и ментално неграмотни! Най-тежките случаи сред шофьорите са тези с БМВ-тата“, споделя гражданинът.

Подаването на сигнали до спешен телефон 112 за подобни нарушители също не дава резултат, смята той, тъй като служителите ги игнорират и не се върши разследване по тях.

Защо не трябва да се свидетелства? Защото никой няма да те защити, ако някой случайно поиска да те чуе! Защото полицаите веднага ще ти издрънкат личните данни на обвинения и после ще си го отнесеш здраво! Да, никой няма да те защити! Колкото някой защити Митко от Цалапица, или онова хлапе в София на пешеходната пътека и онова в Бургас, и, и, и...списъкът е брутално дълъг!“, заключва пловдивчанинът.

Той споделя, че така толерираната от нас ситуация дава съвсем обосновани причини младото поколение да заминава на Запад в търсене на по-добри възможности и по-цивилизовано ежедневие.