Пиян пловдивчанин извърши непристойни действия по облекчаване пред очите на полицай и десетки граждани, а после се жалва пред Пловдивския съд за прекомерно висока наложена глоба.

Куриозът се развива през топла лятна вечер, когато малко след 21 часа, полицията получила сигнал за паднал мъж на тротоара на кръстовище в Кючук Париж. Мъжът бил забелязан от екип на полицията на бул. „Александър Стамоблийски“  при кръстовище с ул.“Болград“. 

Полицаите установили, че мъжът бил подобаващо почерпен с алкохол, подпирал се на оградата и в момента, в който служителите на реда му казали да си тръгва, той не просто отказал, ами си свалил гащите и започнал да уринира на улицата. На мястото имало множество хора, които станали свидетели на случилото се.

Полицаите веднага завели пияния мъж в районното управление, където му съставили акт за нарушение на обществения ред и действия против добрите нрави, който той подписал без възражения. С наказателно постановление му било наложена глоба в размер на 200 лева.

Малко по-късно обаче мъжът размислил и решил да оспори по съдебен път наказанието. Тази седмица се гледа и делото по жалбата на нарушителя на добрите нрави. Пловдивските магистрати от Районен съд обаче решиха, че наложената глоба е категорично законосъобразни и представлява минимума предвидено наказание за това нарушение. Така мъжът, уринирал на публично място, ще трябва да заплати 200 лева за пиянските си подвизи.

Снимката е илюстративна!