Може да ви звучи звучи шокиращо, даже невероятно, но "Ню Йорк Таймс" постави българския поп фолк изпълнител Азис в обзор на музикалните тенденции наречен "25 песни, които ни показват накъде отива музиката през 2016 г." 

На страниците на престижното издание Славеят от Костинброд се е сдобил с персонален очерк, какъвто е отделен и на други негови колеги като Джъстин Бийбър за песента "Сори", на THE ‘HAMILTON’ CAST за песента "Сей ноу ту дис" и Лайънъл Ричи за евъргрийна "Хелоу". В изреждането е и Дейвид Бауи, чието присъствие е като бонус, отделно от селекцията от 25 песни.

Нашата чалга гордост е представен от "Ню Йорк Таймс" под № 25 с песента "Хабиби", която в YouTube е гледана повече от 20 милиона пъти само за 4 месеца

"Арабските ритми на китара и соул чуруликането, с които започва песента, могат да се чуят на турските пазари или от някой цигански катун. В действителност обаче те са българската чалга, жанр, който се илюстрира най-добре именно от Азис, чиято песен "Хабиби" надмина 20 милиона гледания в YouTube само за четири месеца след представянето ѝ през ноември м. г.", пише авторът на публикацията Мак Маклеланд, който е разговарял с българския изпълнител.

Той нарича Азис "Краля на чалгата" и оприличава облеклото му със стилистиката на Джордж Майкъл.

"Първото ми намерение бе да покажа на българите, че хората са различни, и да им помогна да приемат различните", разказал Азис пред журналиста от "Ню Йорк Таймс" като по време на скайп разговора бил излегнат върху купчинка възглавнички и с черна тениска с дълбоко деколте.

На журналиста му направило впечатление колко добре поддържани са веждите на Азис.

Още новини четете ТУК

TNS.bg