Продължава хаосът, който автобусите на фирмата превозвач „Хеброс Бус” създават ежедневно из пловдивските села. Жители на  Община Родопи отново сигнализираха за нередовна линия, този път проблемът  е в село Цалапица , а по думите им положението става все по-критично.  Шофьорите често закъсняват с повече от 40 минути и възпрепятстват нормалното придвижване на децата към училище.

Безсилни, жителите на Цалапица отново се обърнаха към медията ни с въпроса "ДОКОГА"?  Те разказаха, че всяка сутрин им се налага да се свързват с автогарата, за да питат дали ще има автобус по маршрут Цалапица-Пловдив, а на 4-ти октомври деца от селото са успели да отидат чак за втория час на училище. Всекидневно хората се чудят дали ще имат възможността да отидат навреме на работа защото автобусите си имат свое разписание и не се съобразяват с официалното такова.

Проблемите с „Хеброс бус” продължават – редица автобуси за Храбрино и Марково липсватОбластна дирекция по транспорта отказала искането на Община "Родопи" за двете междуградски линии

"„ ДОКОГА"? Докога всички ще търпим и мълчим за нередовните автобуси на „Хеброс бус”? Докога ще чакаме по спирките без да знаем кога ще има автобус? Докога учениците няма да са на време на училище, а хората ще закъсняват за работа. Децата чакат с часове по спирките, идва зима, а всяка сутрин се налага да се обаждам на автогарата, за да питам дали ще има автобус. Вчера на 04 октомври 2023 децата ми отидоха за втория час на училище. Докога?",каза възмутената жена от село Цалапица.

Възмутената жена е писала няколко пъти имейл на въпросната фирма превозвач, но не е получила отговор.

Припомняме, че медията ни постоянно публикува различни сигнали, засягащи този проблем, но прекратяването на договора между Община Пловдив и превозвач на Веселин Дошков  е само закана и не се осъществява. Веселин Дошков продължава да се държи като монополист. Създава нови линии, несъществуващи по документ. Стоварва пътници на Околовръстното, рискувайки безопасността им. Никой от шофьорите му не спазва график, а той дори не се появява.

Гражданин за своеволията на "Хеброс Бус": Защо общината продължава да вярва на Дошков?Пътникът е пропуснал важна среща заради неявил се автобус на транспортната фирма