Над 30 души успяха да се съберат в маршрутка по линия № 4 в Пловдив, сигнализира читател на ТNS.bg.  Хората не просто се събрали, ами се натъпкали и уплътнили и последния свободен квадратен сантиметър в автомобила.

„В маршрутката имаше над 30 души! На всяка спирка продължаваха да влизат хора, а място нямаше. В един момент не можехме да помръднем, а слизането беше невъзможно! Не разбирам защо шофьорът продължаваше да качва хора, след като виждаше, че всичко е пълно”, коментира възмутеният читател.

Проблемът в случая е, че това не е изключение, а редовна практика на превозвачите. По време на натоварените часови зони е истинско предизвикателство и игра на оцеляване возенето в маршрутка. Пътниците едва влизат, бутат се да стигнат до шофьора, за да си платят билета, опитват се да пазят равновесие, без да смачкат някого в съседство, и накрая слизат. Ако успеят да минат през навалицата, разбира се!

Освен неудобството, возенето е и изключително опасно. При едно по-рязко набиване на спирачки пътниците могат сериозно да пострадат.

Обърнаха го в бащиния! Кондуктор си полегна, шофьор отвори вратата да проветрява СНИМКИ

ТNS.bg