Пловдивчанин системно злоупотребява с разпоредбите на Община Пловдив и запазва с разнообразни по вид предмети паркоместа в златния център на града. Нарушителят си „резервира“ различна по големина площ на ул. „Отец Паисий“, която на всичкото отгоре е и в обхвата на „Синя зона“.

Започнал от едно място, а с времето влечението му към това да притежава се засилило, сигнализира читател на TrafficNews. Затова и запознати го назовават като „местния феодал“.

Освен с правилата обаче, пловдивчанинът този път е злоупотребил и с късмета си. Проверка на медията ни сочи, че практиката му вече е известена на контролиращите органи. Пред наш репортер шефът на „Общинска полиция“ инспектор Тодор Боюклийски заяви, че пред около седмица нарушителят е получил предупреждение от служителите му, че трябва да премахне всички предмети от платното. 

Изглежда обаче това не е дало резултат, а днес по ул. „Отец Паисий“ 23 отново са наредени конус, щайга и табела. Според регламента пък всяко „поставяне и/или разполагане върху общинска територия на всякакви подвижни, неподвижни и други ... предмети, които затрудняват и/или възпрепятстват видимостта, преминаването, спирането, престоя и паркирането на моторните превозни средства, както и движението на пешеходците“ е забранено и се наказва с глоба от община Пловдив. Следва да се отбележи, че подобна практика е повече от абсурдна гледка за централна улица в европейски град. А предвид натовареността в района към казуса трябва да се подходи с по-сериозни санкции. 

По този повод от „Общинска полиция“ се ангажираха да изпратят за пореден път екип на място, който да състави акт на системния нарушител.