Един от най-големите празници в България, Гергьовден, бе почернен от внезапно спиране на електро захранване в голяма част от квартал Кършияка. За това ни сигнализира наш читател, именник, който остана без ток в навечерието на празника си. Улиците около Френската гимназия, част от булевардите „Дунав” и „Васил Априлов”, почети цяла нощ останаха на тъмно.

„В 17 часа електрозахранването спря. Помислихме, че е временно, но това продължи до 19 часа. Сложихме трапезата, но яденето не беше готово и стоя два часа полусурово във фурната. Гостите започнаха да идват, а аз не бях подготвен. Точно в това време, когато хората се стягат да посрещат гости да ти спре тока. Пълен абсурд. Слава Богу в към 19 и 15 тока дойде, но не за дълго. В разгара на празничната нощ, в 21:30 тока отново спря. В началото бе забавно , но след 1 час без електричество започнахме да се изнервяме. Звъняхме в ЕВН, но от там ни казаха, че има повреда и ще се постараят в най-скоро време да възстановят  захранването. Уви. До 7 часа сутринта ток въобще не дойде”, гневно коментира читателят на TrafficNews.bg.

Освен тъмнота на празничната трапеза и друг проблем застига нашия читател. Жилищната сграда, където живее и където посреща своите гости е оборудвана е врата с електро чип. След като токът спира вратата остава на батерии, които след 2 часа свършват и хората остават затворници на блока. След многократни неуспешни  опити да излязат, се принуждават да разбиват вратата, за да може хората да влязат и съответно да излязат.

„Млада двойка комшии не можеха да се приберат. Мислеха да ходят на хотел”, добавя читателя.

При опит да разберем какво се  е случило в празничната нощ, от ЕВН съобщиха същото като на нашия читател- повреда в трафопост. 

Още новини от деня ТУК

TrafficNews.bg