Община Пловдив пусна една от последните поръчки по Водния цикъл, чиято обща стойност е над 115 млн. лева. До 24 февруари ще се събират оферти за Реконструкция на канализационната и водопроводна мрежа на етапа -  Бул. „Дунав” – „Брезовско шосе”. Той обхваща дейности  по ВиК мрежата и пътната инфраструктура по бул. „Дунав” от бул. ”Васил Априлов” до бул.”Брезовско шосе” и бул.”Брезовско шосе” от бул. „Дунав” до Северен обходен колектор.  Стойността на поръчката е малко над 20 млн. лева с ДДС.  Срокът за изпълнение е не по-дълъг от 475 дни.

 Това е втора поръчка за този обект, след като преди повече от година Община Пловдив я  прекрати. Тогава дейностите бяха сметнати за 24,6 млн. лева без ДДС.  Мотив за прекратяването бе, че са открити  несъответствия между количествените сметки, заложени в документацията на търга и тези в работния проект.  

От друга страна Община Пловдив ще осигури допълнително 2 млн. лева в бюджета си за асфалтиране на северното платно на булевард „Дунав” . В поръчката е заложен ремонт само на южното платно, където ще има дейности по водопроводната и канализационната мрежа.

Припомняме, че в момента вървят три лота по Водния цикъл, който обхваща междублоковите пространства в няколко квартала в район „Северен”. Тази година трябва да започне и ремонтът и модернизацията на Пречиствателната станция, който е най-скъпия проект от Водния проект – за над 70 млн. лева.