Собственици на имоти и живеещи в комплекс „Гербера” в „Тракия” пропищяха от безумни паркирания на комшиите си и посетители на комплекса. Изобретателността на шофьорите  започва да се изчерпва и колите взаимно започват да се „запушват” една с друга. Не са рядкост и паркирания на „втори ред” и спирания по средата на пътя.

„Нормално ли е подобно паркиране? Няма значение дали става въпрос за тук или за друг комплекс, вече всеки спира навсякъде, както си поиска. Всеки ден е така и никой не се съобразява с другите”, написа читателка до медията ни, изпращайки снимки.

Видно от тях, черно БМВ е запушило поне три автомобила, които няма как да излязат без да нанесат материални щети на някой от съседните коли. Дори и да е възможно излизането, то със сигурност би отнело на водача доста време, маневри и нерви. Дори по-сложен изглежда "пъзела" сглобен от няколко буса, и други автомобили.

Притеснителното в случая не е само паркирането, а и презастрояването на града ни, като големите комплекси продължават да никнат като гъби на всяка свободна площ. Пловдив обаче вече се задъхва, и не може да поеме всички автомобили.