"Санирането на тераси в различни цветове продължава с пълна сила и в район "Южен"", сигнализира ни възмутен читател.

Макар че това не е незаконно, то нарушава естетичния вид на сградите, а собствениците, необезпокоявани от нищо, шарят всяка тераса в различна багра. В повечето държави има регулации, които не позволяват на ползвателите на сградите да правят каквото си пожелаят с фасадата. В Пловдив бяха направени плахи опити, но Общинският съвет не пожела да въведе регулации. На национално ниво също няма такъв закон.

Законът обаче не трябва да е единственото, което да спира този произвол. Ние сами трябва да имаме желанието да се съобразяваме със заобикалящата ни среда и да не създаваме още по- голям хаос в нея.

Изолациите, които се поставят, помагат за енергийната ефективност на апартаментите, но грозната гледка, която създават се набива на очи. Всички негодуваме срещу безобразното състояние на заобикалящите ни сгради, улици, паркове и кътове за отдих, но когато някои неща зависят от нас, ние вдигаме ръце и правим каквото си искаме.

"Ако не друго, поне да се съобразяват с цвета на сградата.Толкова ли е трудно всички в блока да се съберат и да решат какъв цвят да боядисат фасадите си?", коментира още читателят ни. "В чии очи това ярко розово си отива с бледия цвят на блока? Той има нужда от саниране, но не по този начин".

Несъответствието на цветовете, което се вижда на снимката, е само едно от многото, наблюдавани по улиците. Вече почти всяка сграда е заприличала на палитра с всевъзможни разцветки, нахвърляни по повърхността.

 

Още новини от страната четете ТУК

TrafficNews.bg