Бездомникът, живеещ до пловдивски мол, се завърна! Готви се за зимата

Мъжът се изхожда под терасите на хората

06.10.2024 12:30 3001 0
Бездомникът, живеещ до пловдивски мол, се завърна! Готви се за зимата

Един от бздомниците, които  създаваха мизерия близо до пловдивски мол, отново се завърна. Преди няколко месеца Trafficnews съобщи за мястото, което буквално се бе превърнало в дом за мъжете. Локацията се намира на улиците „Драган Цанков” с „Любен Каравелов”.

Мизерия! Бездомници превърнаха тротоар в Пловдив в клоака 

От две седмици единият от клошарите отново се е „нанесъл” пред сградата, където се е помещавал клон на банка. В момента тя е необитаема, а стълбата и навесът са се превърнали в спалня за бездомника. Дърветата на тротоара пък са тоалетна, а жителите на района щат не щат стават свидетели на естествените нужди на мъжа.

За това сигнализира жена, работеща и живееща в квартала. Тя разказа, че бездомникът е започнал сериозно да се „обзавежда” за идващите студове.

„Събрал е стари одеяла, един дюшек и картони. Човекът се готви за зимата. Лошото е , че под нашите тераси. Системно се пие алкохол, вика си компания и говорят на висок глас през нощта. След себе си остава абсолютна мизерия – опаковки и шишета, да не говорим за фекалии и урина, заради които мирише цялата улица”, оплаква се жената.

Наш репортер на място не успя да открие бездомника. От търговските обекти в близост научихме, че през изминалата седмица собственикът на необитаваното помещение е изгонил мъжа, както и „покъщнината” му. Багажът обаче е пръснат из района – дюшекът до сградата на НОИ, одеялата до магазин за цигари и алкохол, раница и багаж до вратите на нощен бар. Живущ в близост сподели, че мъжът е по улиците през деня, за да проси. С парите купувал алкохол. 

„Ту е тук, ту изчезва за кратко. Не прави проблеми, но миризмата след него е нетърпима. Оставя боклуци след себе си, плаши хората и съответно нашите клиенти”, жалва се търговка.

Пловдивчани се притесняват, че до дни клошарът пак ще превземе улицата и ще създава проблеми. На няколко пъти е бил гонен от Общинска полиция и от служители на Инспектората. Теренът бива изчистен, но след време бездомникът пак се завръща с все багаж.

Акценти

Изпрати новина